Press

Poddavsnitt 1 – Släpp projektledarrollen

– När jag var yngre tog jag med problemen hem, men jag har lärt mig att stänga av det. Jag har läst om det, haft en mentor och jobbat aktivt med att släppa jobbet när jag går hem, berättar Louise Sander.

Metro intervjuar Ulrika Sedell

Släng karriärplanen och skriv en livsplan  Om du planerar för din karriär, så fundera istället på vilket liv du vill leva. Utifrån det välj funktion

Bortom glastaket – sju karriärnycklar för chefer

Det finns relationer som är avgörande, kontexter som får betydelse och färdigheter som du bör träna om du vill få fart på din karriär. Enligt de 26 ledande kvinnorna från boken Bortom glastaket. Ledarnas Jörgen Kihlgren intervjuar Ulrika Sedell om vad som får betydelse för att skapa en framtid bortom glastaket.

Så får du högpresteraren att stanna

Tidningen Chef intervjuar Ulrika Sedell om vad som krävs för att behålla högpresteraren. ”Humankapitalet har aldrig varit så viktigt som i dag. Idéer driver företagen framåt och framgångsrika företag är beroende av högpresterarnas driv, kreativitet och sociala förmågor”, säger Ulrika Sedel.

Framtidens jobb passar kvinnor bättre

Tidningen Chef intervjuar Ulrika Sedell angående en studie från Manpower om att kvinnor och män tillskriver sig själva helt olika egenskaper. Passar kvinnors egenskaper framtidens arbetsmarknad bättre?

Kvalitetsmagasinet recenserar Bortom glastaket

Att välja rätt chef är en nyckel för att ta sig förbi glastaket. Det är ett av de råd som framkommer i denna bok där 26 framgångsrika kvinnor porträtteras. Boken fyller ett tomrum tycker KM:s recensent.

Kvinnor spräcker glastaket

Skippa karriärplanen och gör en livsplan. Det är en nyckel till framgång, enligt författaren och coachen Ulrika Sedell. På Chefsfredag talade hon för chefer i

Humankapitalet har aldrig varit så viktigt som i dag

Allt fler ser medarbetarna som företagets viktigaste resurs. Trots det saknar många ett utvecklat ledarskap, belöningssystem eller värderingar för att attrahera, utveckla och behålla talangerna. NCC intervjuar Ulrika Sedell om ledarskap.