Vägar till innanförskap – 5 ledarskapsstrategier

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”6419″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][vc_column column_padding=”padding-2-percent” column_padding_position=”left-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”2/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

Föreläsning

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”20″][vc_column_text]

Vägar till innanförskap – 5 ledarskapsstrategier

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”20″][vc_column_text]

Att leda i osäkerhet med ständigt nya förutsättningar ställer krav på ett ledarskap som är grundat i värderingar och vision. Det krävs också att arbeta nära målgruppen för att vara relevant och vara i takt med deras behov.

I boken Vägar till innanförskap intervjuas 15 ledare, chefer inom kommun, kyrka, idéburen sektor, sociala entreprenörer och enskilda medborgare som skapat nätverk. De har alla på helt olika sätt bidragit med att skapa koncept/modeller för integration och sedan lett arbetet. De visade sig att de hade angripit utmaningen på ett liknande sätt och att det finns 5 gemensamma framgångsfaktorer. I boken kallas de för ledarskapsstrategier och de har varit avgörande för att leda i en komplex verksamhet med stor osäkerhet och oförutsägbarhet. Det är en entreprenellt ledarskap som utgår från varför verksamheten finns och dess syfte och mindre utifrån upparbetade strukturer och rutiner.

– De utmanar samhällets/organisationen/gruppens normer
– De skapar eller modifierar gamla modeller
– De använder målgruppen som medskapare
– De tar snabba beslut i en ständig föränderlig organisation
– De nätverkar och samverkar över en mängd olika gränser
 
Under föreläsningen beskrivs de olika ledarskapsstrategierna och varför just de blev framgångsfaktorerna. Det ges exempel från bokens olika verksamheter och verktyg för att omsätta strategierna i andra verksamheter som står inför behov av förändring för att skapa resultat.

[/vc_column_text][vc_row_inner column_margin=”default” top_padding=”40″ bottom_padding=”60″ text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-6-percent” column_padding_position=”all” background_color=”#efefef” background_color_opacity=”1″ width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text][contact-form-7 id=”5350″ title=”Föreläsning”][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” bottom_padding=”40″ overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][nectar_blog layout=”masonry-blog-fullwidth” category=”erbjudande-forelasning” load_in_animation=”fade_in_from_bottom” posts_per_page=”9″][/vc_column][/vc_row]