Podd Mogna med Sarah Dolah

Leder inre frid till yttre fred? Det talar vi bland annat om med Sarah Dolah som är statsvetare och arbetar som projektledare för Unga fredsbyggare på Fryshuset i Stockholm. Hon har studerat metoden Dialougue for Peaceful change i Nordirland och har tagit metoden till Sverige.

Jag vill bidra till att läka såriga relationer säger Sarah först för att sedan brista ut i skratt och säger att det lät ju väldigt svårt. Men bygga broar vill hon och gör. Det blir ett samtal om att bygga broar från utanförskap till innanförskap. Att bidra till att människor som inte känner att de vill vara med och bidra till vårt samhälle hittar en trygg plats där deras röst blir viktig och där de får verktyg att få bidra.

Det är vi vuxna som skapar förutsättningar för att de unga ska kunna göra säger Sarah med bestämd röst. Och talar om vikten av det empatiska samtalet. Där vi i mötet skapar en större förståelse för varandra. Det är centralt att skapa möten där vi får syn på varandra menar hon och berättar bland annat om de möten hon skapar mellan politiker och de unga.

Det är ett samtal som bygger hopp. Hopp om det finns lösningar för det ökade våldet och utanförskap som vi ser omkring oss. Vi behöver alla vara med och bygga broar och Sarah vet hur man gör.