Hur står det till med jämställdheten? Handelskammaren 12/9

100-listans medlemmar i Handelskammaren Öst, hälsas varmt välkomna till en trevlig eftermiddag med inspirerande föreläsning, rapportsläpp och mingel.

Föreläsningen är Bortom glastaket och visar hur fler kvinnor tar sig förbi osynliga karriärhinder.

Osynliga karriärhinder i Sverige, resulterar i att endast 12 % av alla VD:ar är kvinnor eller endast 20 % av alla entreprenörer är kvinnor. Hur rundas, krossas eller raderas detta glastak? I boken Bortom glastaket berättar 26 kvinnor på toppositioner om hur de har tagit sig förbi glastaket. Under en inspirerande föreläsning berättar författaren Ulrika Sedell om vad som förenat dessa kvinnor. Vilka relationer, färdigheter och kontexter var avgörande? Föreläsningen varvar statistik, anekdoter med interaktiva övningar och ger många tips om hur vi tillsammans skapar en framtid bortom glastaket. 

Ulrika Sedell driver Sedell & Friends och har en lång erfarenhet av att arbeta med att utveckla ledarskap som verksamhetschef, VD för konsultbyråer och konsult. Medförfattare till Bortom glastaket och Vägar till innanförskap, driver podden Krossa glastaket, skriver krönikor i Realtid och är en efterfrågad föreläsare. 

 

Läs mer här